Επικαιροτητα

Κορωνοϊός: Rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου

Νέα δυνατότητα διάγνωσης του Covid 19 στην Ελλάδα.

Η διάγνωση γίνεται με την πραγματοποίηση εκτεταμένων διαγνωστικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της πανδημίας δίνουν rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου που διατίθενται και στην Ελλάδα.

Τα νέα τεστ γίνονται με τη λήψη σάλιου και όχι με τη λήψη δειγμάτων από το φάρυγγα και τη μύτη είναι πιο οικονομικά, απλούστερα στην εκτέλεση, λιγότερο ενοχλητικά, με μικρότερο κίνδυνο επιμόλυνσης και ο χρόνος εκτέλεσης είναι σαφώς πιο γρήγορος, δηλαδή δίνουν άμεσα αποτελέσματα και ίσως αποδειχθούν η πιο δραστική άμεση λύση για μείωση της διάδοσης του COVID 19, πολλαπλασιάζοντας την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και περιορίζοντας άμεσα τα θετικά κρούσματα.

Ειδικότερα, το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου με δείγμα σάλιου, δίνει αποτέλεσμα μέσα σε 15 λεπτά, με ευαισθησία 95%, δίνοντας νέα προοπτική στην έγκαιρη διάγνωση του Covid 19 και την ευκαιρία για εκτενή διενέργεια τεστ. Η ευκολία και αμεσότητα με το δείγμα σάλιου, αναμένεται να πολλαπλασιάσει την δυνατότητα διάγνωσης, ενώ το συγκεκριμένο τεστ είναι ιδανικό και για παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.