Επικαιροτητα

Αρκαδία: Ποιες σχολικές μονάδες είναι κλειστές

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις των δήμων.

Βόρεια Κυνουρία, Γορτυνία και Μεγαλόπολη είδαν... άσπρη ημέρα το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου κι έτσι -όπως αναμενόταν- και προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας οι δήμοι προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων τους. 

Οπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Παιδείας τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά, με τη μορφή της τηλεκπαίδευσης το μεσημέρι.

Κατόπιν της υπ' αριθμ. 9/2021 Απόφασης Δημάρχου, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό ΚΔΑΠ-ΜΕΑ καθώς και οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, λόγω εκτάκτων καιρικών συνθηκών.

Εφιστούμε την προσοχή στις μετακινήσεις των πολιτών και αυτές συνίσταται να πραγματοποιούνται μόνο σε απόλυτη ανάγκη.

Έντονη χιονόπτωση παρατηρείται στην πόλη της Μεγαλόπολης και σε Κοινότητες του Δήμου Μεγαλόπολης. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου είναι σε επιφυλακή να επέμβει οπουδήποτε χρειαστεί κάποιος δημότης.

Εφιστούμε την προσοχή στις μετακινήσεις των δημοτών και αυτές συνιστάται να πραγματοποιούνται μόνο σε ανάγκη.

Αναστέλλεται, η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, για την προστασία των μαθητών, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

1. Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης - 2791022030

2. Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης - 2791022222

3. Δήμος Μεγαλόπολης (Δημήτρης Σιέμπος - Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας) - 6987608509

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 4 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α’ /07-06-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2. Το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010.

3. Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονόπτωση – παγετός ) που επικρατούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γορτυνίας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Α. Την προσωρινή διακοπή των μαθημάτων στις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Γορτυνίας, λόγω χιονόπτωσης – παγετού και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στους σχολικούς χώρους.

Β. Η διακοπή των μαθημάτων ισχύει για την 18η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους.

Η εφαρμογή της παρούσας δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του Δημοτικού προϋπολογισμού. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.