Επικαιροτητα

Γιαννακούρας σε Λαμπρόπουλο: Φτάνει πια με το θράσος σας

"Οι συνεντεύξεις τύπου άνευ αντικειμένου συνεχίζονται, με τον ίδιο ρυθμό, μετά την έδρα της Περιφέρειας και στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας", τόνισε ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης.

Μία ακόμα συνέντευξη, άνευ ουσίας,  δόθηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας για το υποτιθέμενο έργο τους το 2020 στην Αρκαδία.

Όσο και αν καλοπροαίρετα προσπάθησα να ανιχνεύσω έργο από τα λεγόμενά του, αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Επανέλαβε μονότονα κάποια έργα, όπως την παράκαμψη Δολιανών (αυτή τη φορά δεν πήγε εκεί για φωτογραφία, όπως έχει κάνει 5-6 φορές μέχρι τώρα), λέγοντας για μία ακόμα φορά με στόμφο, ότι ευτυχώς που βρέθηκαν οι σωτήρες και έσωσαν το έργο, γιατί δεν είχε μελέτη και κινδύνευε να χαθεί. Μα είναι ποτέ δυνατόν να το λέει αυτό ένας μηχανικός, όταν πρέπει να γνωρίζει, ότι για να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ (το είχαμε εντάξει εμείς) είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχει οριστική μελέτη. Βεβαίως κατά την εκτέλεση ενός  έργου προκύπτουν βελτιώσεις και παραλλαγές.

Επανέλαβε την ίδια καραμέλα, όσον αφορά άλλα δικά μας έργα στην Αρκαδία (έργα που ούτε καν τόλμησε να αναφέρει, γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί μέσα στο 2020, πέρα από πέντε τα οποία είχαν ωριμάσει κατά τη διάρκεια της δικής μας περιφερειακής αρχής), με την αιτιολογία ότι δεν βρήκε μελέτες.  Θα του το επισημαίνω για μία ακόμα φορά, ότι τουλάχιστον για το 90% και πλέον αυτών των έργων δεν απαιτείται εξειδικευμένη μελέτη αλλά μπορούν να γίνουν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες είναι ικανές να τις συντάξουν.

Κάτι ακόμα που συνηθίζει να λέει, μη έχοντας κάτι άλλο να πει, αντί να απαριθμεί έργα, δύο περίπου χρόνια μετά τις εκλογές, είναι ότι δεν υλοποιούν έργα τα οποία εντάξαμε εμείς το τελευταίο διάστημα, πριν και μετά τις εκλογές, όταν θεσμικά και εκ του Νόμου, είχαμε το δικαίωμα και την αρμοδιότητα και την ευθύνη να βάζουμε έργα μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας, ικανοποιώντας ανάγκες και αιτήματα των Τοπικών Κοινωνιών.

Αυτοί άλλωστε το μόνο που έκαναν, μετά τις εκλογές και μέχρι να αναλάβουν, ήταν να εμποδίζουν τους υπαλλήλους και να τους παροτρύνουν να μην προχωρήσουν τις διαδικασίες για την υλοποίηση αρκετών εκ των έργων που είχαμε εντάξει.

Όσο για το άλλο που ανέφερε, ότι,  σε δηλώσεις μου, αναφέρω ως αιτία καθυστέρησης για την υλοποίηση πολλών έργων, την αλλαγή του Νόμου για τα δημόσια έργα, το 2016, τον προτρέπω, αφού δεν πιστεύει εμένα,  να απευθυνθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες και να τις ρωτήσει πόσο μεγάλο διάστημα χάθηκε εξ αιτίας αυτής της αλλαγής.

Κάπου στο τέλος, στα πολλά επιτεύγματα που ανέφερε, μίλησε και για κάποια έργα πολιτισμού, τα οποία δεν τόλμησε να κατονομάσει, γιατί δεν υπάρχουν. Και εδώ αοριστίες.

Όσον αφορά το αντιπλημμυρικό έργο της Μαντινείας, οι ευθύνες είναι μεγάλες. Τους παραδώσαμε ολοκληρωμένη τη μελέτη, πριν αποχωρήσουμε από τη Διοίκηση της Περιφέρειας και ενώ μπορούσαν να έχουν προχωρήσει το έργο με πιο απλές διαδικασίες, επικαλούμενοι την έκτακτη ανάγκη, ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

Το μόνο που κάνει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή είναι να απεντάσσουν και να εντάσσουν εκ νέου κάποια έργα, για να φαίνονται πως είναι δικά τους ή αυξομειώνουν τις πιστώσεις σε ήδη ενταγμένα από εμάς έργα, όπως το Γήπεδο της Δημητσάνας.

Σε κάθε ευκαιρία ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρεται στην Μεγαλόπολη, με μεγαλοστομίες, με πολλές υποσχέσεις, επί της ουσίας, όμως τίποτα. Στο Δήμο Μεγαλόπολης τους τελευταίους 18 μήνες δεν έχει πάει ούτε ένα χαλίκι.

Ακόμα και το Παλαιοντολογικό Μουσείο το οποίο το παραδώσαμε σχεδόν έτοιμο κτιριακά, έχει βαλτώσει και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο έχει αναλάβει με προγραμματική σύμβαση να συντάξει τη μελέτη για  την εσωτερική έκθεση των Παλαιοντολογικών ευρημάτων, έχει εξαντλήσει την υπομονή του, αφού δεν βλέπει καμία κίνηση και κανένα ενδιαφέρον από πλευράς Περιφέρειας.

Επιτέλους κ. Λαμπρόπουλε, σταματήστε τα μεγάλα λόγια. Προσγειωθείτε . Σκύψτε πάνω στα προβλήματα του τόπου. Γνωρίστε τις ανάγκες του, γιατί δεν τις ξέρετε. Το Μάιο ουσιαστικά κλείνετε δύο χρόνια στη  Διοίκηση της Περιφέρειας και το έργο σας στην Αρκαδία είναι πέντε έργα που είχαν προγραμματιστεί από εμάς.

Και για να μη νομίζει κάποιος ότι αυτά τα λέω με αντιπολιτευτική διάθεση, επικαλούμαι και την ανακοίνωση- κραυγή αγωνίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργοληπτών Εργοδηγών και Εμπειροτεχνών, που δημοσιεύτηκε σε τοπικά ΜΜΕ της Αρκαδίας στις 16 Ιανουαρίου, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά πως:  «Πάμε μετανάστες οι Εργολάβοι ΕΔΕ της περιφέρειας  Πελοποννήσου  σε γειτονικές Περιφέρειες να βρούμε δουλειά .  

Για μια φορά ακόμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι στο κόκκινο από μικρά έργα, ούτε ένα μικρό έργο δεν βρίσκει κάποιος στην Διαύγεια της περιφέρειας ,αντίθετα με άλλες Περιφέρειες που αναρτούν καθημερινά μικρά και μεγάλα έργα. 

Εδώ γενάτε ένα μεγάλο ερώτημα, δεν κάνουν έργα ή έχουν βρει λύση μεγάλα έργα , και μικρά  με  τον ν.4412/16 που τα βαφτίζουν όλα εργασίες και προμήθειες και τα αναθέτουν σε φίλους, κολλητούς και κομματικούς φίλους χωρίς δημόσιους διαγωνισμούς ;» 

Και θα κλείσω επαναλαμβάνοντας και απευθύνοντας έκκληση προς τον κ.Λαμπρόπουλο: Κάντε τα έργα που σας αφήσαμε. Τα μικρά έργα είναι μεγάλα για τις τοπικές κοινωνίες και προσφέρουν και στην τοπική οικονομία. 

Αφήστε την αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Εσείς είστε Διοίκηση και όχι εμείς, όπως μάλλον θεωρείτε, γιατί δύο χρόνια μετά συνεχίζετε να μιλάτε για τη δική μας θητεία. Φθάνει πια με το θράσος σας. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.