Επικαιροτητα

Η Νέα Αρχή Μεγαλόπολης για τις αποφάσεις του τελευταίου Δ.Σ.

Ποια η θέση της παράταξης για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και το Λύκαιο όρος.

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης που έγινε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 η παράταξη μας ΝΕΑ ΑΡΧΗ ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης και να ληφθεί απόφαση για το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και το Λύκαιο όρος.

Το θέμα συζητήθηκε και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση να εκφραστεί η αρνητική θέση του Δ.Σ. Μεγαλόπολης προς την Ρ.Α.Ε. και κάθε αρμόδια αρχή.

Στην ίδια συνεδρίαση υπήρχαν 2 θέματα , εκ των οποίων το 1ο αφορούσε την εγκατάσταση Μετρητικού – Ρυθμιστικού Σταθμού (Σταθμού Ενδιάμεσης Μείωσης – IRI-) Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου Μεγαλόπολης. 

Η παράταξη μας ΨΗΦΙΣΕ ΘΕΤΙΚΑ και προτείναμε την εγκατάστασή στο Ο.Τ. 54  σε ενδιάμεση θέση για λόγους ασφαλείας.

Συγκεκριμένα δηλώσαμε:

Διαφωνούμε να τοποθετηθεί εσωτερικά του σταδίου προς το γήπεδο 5Χ5 και ψηφίζουμε να τοποθετηθεί εξωτερικά του ανατολικού μαντρότοιχου και συγκεκριμένα στην υπαίθρια δημοτική λωρίδα 10μ. περίπου μεταξύ του μαντρότοιχου και της ανατολικής ρυμοτομικής γραμμής του Ο.Τ. 54 και σε απόσταση 30 μέτρων περίπου του υφιστάμενου οικίσκου της ζυγοπλάστιγγας.

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι η Παράταξή μας δεν υπήρξε ποτέ αρνητική στην εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη μας και ιδιαίτερα στο ΒΙΟ.ΠΑ. 

Από την αρχή ζητήσαμε και ζητάμε ακόμη και σήμερα σύνταξη μελετών Προϋπολογισμού και Σκοπιμότητας προκειμένου να γνωρίζουν οι Δημότες το κόστος και το όφελος ενός τέτοιου έργου, πάντα με διαφανείς διαδικασίες και όχι συμφωνίες εν κρυπτώ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.