Επικαιροτητα

Σε αξιοποίηση της λυματολάσπης προχωρά ο Δ. Τρίπολης (vid)

Για το έργο της ΔΕΥΑΤ μίλησε σήμερα (29/01) ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

Πρόταση ύψους 5 εκατ. ευρώ έχει υποβληθεί από τον δήμο Τρίπολης με φορέα τη ΔΕΥΑΤ στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".

Αφορά το έργο της παραγόμενης λυματολάσπης στον δήμο μας και όπως ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Τζιούμης οι ενδείξεις είναι πολύ θετικές για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρίπολης ο στόχος του έργου είναι τριπλός και συγκεκριμένα: "λύνουμε το πρόβλημα της διαχείρισης της λυματολάσπης, λύνουμε το πρόβλημα ενεργειακής κατανάλωσης και βιολογικού καθαρισμού και αξιοποιούμε τη λυματολάσπη".

"Η αποξήρανσης της λυματολάσπης", πρόσθεσε  ο κ. Τζιούμης "μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση έργων, καθώς επίσης από αγρότες και από το δασαρχείο".

Ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε τα εξής: 

"Παρακολουθούμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που παρέχεται από την πολιτεία για την εκτέλεση έργων, ανταποκρινόμενοι σε κάθε πρόσκληση ενδιαφέροντος και υποβολής προτάσεων. Η ΔΕΥΑΤ έχει καταθέσει προτάσεις σε ποικίλες προσκλήσεις για έργα που αφορούν την άριστη λειτουργία της και το μέγιστο όφελος των δημοτών της, όπως:

1) εγκατάσταση - λειτουργία τηλεελέγχου/τηλεχειρισμού για τον έλεγχο των διαρροών και την σύγχρονη διαχείριση του δικτύου ύδρευσης

2) κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης

3) κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ομβρίων υδάτων

4) κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στην Τ.Κ. Λεβιδίου και τέλος

5) εγκατάσταση ψηφιακών υδρομέτρων."

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου σε λίγο.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.