Επικαιροτητα

Ποιοι θα γλιτώσουν φέτος έως και το 50% του ΕΝΦΙΑ

Ποιοι δικαιούνται πλήρη απαλλαγή - Τα κριτήρια

Δεδομένη θεωρείται πλέον η μείωση ή και πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από την πανδημία το 2020.

Το «κούρεμα» στον ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει ανεξάρτητα από το εάν θα έχει ολοκληρωθεί ή όχι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα εισοδήματα που απέκτησαν πέρυσι πολλοί φορολογούμενοι μειώθηκαν κάτω από τα όρια που ισχύουν για την έκπτωση στο 50% ή και το 100% στον ΕΝΦΙΑ.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες να κληθούν φέτος να πληρώσουν, είτε τον μισό ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά τους, είτε να απαλλαγούν πλήρως από τον φόρο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι πληρούν και τα περιουσιακά κριτήρια που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι το 2020 απαλλάχθηκαν από το 100% του ΕΝΦΙΑ λόγω εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων 64.414 νοικοκυριά, ενώ 1.220.476 νοικοκυριά πλήρωσαν μειωμένoν ΕΝΦΙΑ κατά 50%, με το σύνολο των κερδισμένων να ανέρχεται σε 1.284.890 νοικοκυριά.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.