Επικαιροτητα

Έρχεται νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ μόνο για την εστίαση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Υπουργός Άδωνης Γεωργιάδης, το 2019, το σύνολο του τζίρου στον κλάδο της εστίασης ήταν 6,4 δισ. ευρώ.

Το 2020, λόγω των κλειστών καταστημάτων, ο πραγματικός τζίρος έφτασε στα 4,2 δισ. ευρώ.

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα θα αφορά μόνο την εστίαση και θα διατεθεί προκειμένου να στηριχθεί ο εν λόγω τομέας, καθώς υπέστη μεγάλες απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού.

«Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με την ΓΣΕΒΕΕ και σχεδιάζουμε νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ εστιασμένο μόνο στην εστίαση για να στηρίξουμε τον κλάδο περαιτέρω ενόψει του ανοίγματος», είπε χαρακτηριστικά και παράλληλα εκτίμησε ότι σύντομα κομμάτι του catering θα επαναλειτουργήσει. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, θα γίνει περίπου στις αρχές του Μαΐου. Από αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση – διακινδυνεύω να πω - να ανοίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις», είπε σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής.

Περισσότερα ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.