Επικαιροτητα

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχολεία

Επιστολή με αποδέκτες τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα σε σχολικές μονάδες της Τρίπολης εξέφρασε με επιστολή προς τους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Ανησυχητική η κατάσταση λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες του δήμου Τρίπολης. 

Κύριε Διευθυντά  πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Το περασμένο Σεπτέμβριο με το άνοιγμα των σχολείων σας επισκεφθήκαμε και θέσαμε υπόψη σας τις ανησυχίες μας γιατί τα σχολεία εν μέσω πανδημίας άνοιγαν με τάξεις των 26 μαθητών, ενώ οι καθαρίστριες στα σχολεία αντί να αυξηθούν λόγω των αυξημένων αναγκών μειώθηκαν σε αριθμό απ' ότι το προηγούμενο σχολικό έτος. 

Μοιραίο ήταν λοιπόν σε αυτές τις συνθήκες να υπάρξει έξαρση των κρουσμάτων. 

Η δια ζώσης εκπαίδευση είναι το ιδανικό μέσο για εκπαιδευτικούς και μαθητές, αφού δυστυχώς η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί ομαλά και ως εκ τούτου δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση. 

Όμως πάνω από όλα θα πρέπει κύριο μέλημά μας να είναι η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών, των οικογενειών τους, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που δυστυχώς θα πληρώσει και οικονομικά τις επιπτώσεις από τις παραλείψεις των αρμοδίων όσον αφορά τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Εν κατακλείδι, οι συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία (πολυμελή τμήματα, ανεπαρκής καθαρισμός κλπ) πιστεύουμε ότι ευθύνονται για την έξαρση των κρουσμάτων. 

Πριν το νέο άνοιγμα των σχολείων άλλωστε η Τρίπολη είχε ελάχιστα έως μηδενικά κρούσματα.

Ζητάμε λοιπόν ή να παρθούν τα σωστά μέτρα για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία ή να κλείσουν πριν ή κατάσταση επιδεινωθεί και η περιοχή μας μπει σε σκληρό lock down, με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που συνεπάγονται από αυτό.

Ευχαριστούμε για τη προσοχή σας και είμαστε όπως πάντα στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.