Επικαιροτητα

"Κοκκινίζει" και η Αρκαδία!

Πως αναμένεται να αλλάξει η καθημερινότητά μας. Τί είπε ο Κ. Τζιούμης στον arcadia938.

Θέμα ωρών φαίνεται πως αποτελεί η είσοδος της Αρκαδίας στο "κόκκινο", σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου δηλαδή, όσον αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το επιδημιολογικό φορτίο που εμφανίζεται στην περιφέρειά μας τις τελευταίες ημέρες κρίνεται υψηλό και πλέον απομένει μόνο η σχετική ανακοίνωση από τους επιδημιολόγους, ενώ δεν αποκλείεται την πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου να επισκεφθεί και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ώστε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου.

Τί αλλάζει στην καθημερινότητά μας

Στο επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου, στις «κόκκινες» δηλαδή περιοχές, όπου αναμένεται να ενταχθεί από αύριο η Αρκαδία και βρίσκονται ήδη Αργολίδα και Κόρινθος, ισχύουν τα εξής μέτρα:

1ον. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής.

2ον. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3ον. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4ον. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές. 

Ο arcadia 93.8 επικοινώνησε  με το Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Κώστα Τζιούμη, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

 

"Η Αρκαδία "μπήκε" στο κόκκινο, λόγω του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων (σ.σ. Όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο) κατά τις τελευταίες ημέρες. Αύριο θα προσδιοριστεί αν και τι αλλάζει, ως προς τα μέτρα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.