Επικαιροτητα

Μεταφέρονται ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ

Οι διαπραγματεύσεις εστιάζονται στο πως θα αμειφθούν...

Ένα βήμα πριν από την τελική συμφωνία για να μεταφερθούν γιατροί από τις ιδιωτικές κλινικές στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκεται το υπουργείο Υγείας.

Η αυξανόμενη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, αλλά και το λιγοστό προσωπικό του ΕΣΥ οδήγησε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ξεκινήσει συνομιλίες με τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής προκειμένου να μεταφερθούν με διαδικασίες εξπρές ιδιώτες γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να βρεθεί η χρυσή τομή και να επισπευσθεί η διαδικασία μεταφοράς των ιδιωτών γιατρών, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν άμεσα κλίνες ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

Με βάση τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις εστιάζονται στο πως θα αμειφθούν οι ιδιώτες γιατροί που θα απασχοληθούν στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα συζητήσεις αυτό που εξετάζεται είναι να πληρώνονται από τις ιδιωτικές κλινικές για τις υπηρεσίες που θα παράσχουν στο δημόσιο σύστημα, και αντίστοιχα τα κρεβάτια που θα αξιοποιηθούν από το υπουργείο Υγείας στον ιδιωτικό τομέα να αποζημιώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.