Επικαιροτητα

ΑΡΚΑΔΙΑ: Συμβάσεις για 4 έργα υπέγραψε ο Π. Νίκας

Συνολικού προϋπολογισμού 185 χιλιάδων ευρώ.

Την σύμβαση για το προϋπολογισμού 325.000 έργο στην λίμνη Τάκα υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 3 Μαρτίου, όπως επίσης και άλλες τρεις συμβάσεις έργων στην Π.Ε. Αρκαδίας, συνολικού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του έργου στην Τάκα -για την οποία αναμένεται, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ο φάκελος για την αδειοδότηση λειτουργίας σε αυτή υδατοδρομίου- προβλέπεται, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξεδόθη, να γίνει δενδροφύτευση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ειδικότερα, θα γίνει φύτευση περί των 800 δέντρων 12 διαφορετικών ειδών περιμετρικά της λίμνης, οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση του περιμετρικού δρόμου της λίμνης, διαμόρφωση του παραλίμνιου τμήματος με κυβόλιθους ενώ θα τοποθετηθούν παγκάκια και κάδοι απορριμμάτων για τη διαμόρφωση των χώρων επισκεπτών. Η προθεσμία ολοκλήρωσης του εν λόγω έργου είναι 180 ημέρες.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε τρεις ακόμα συμβάσεις, για τα έργα: 

α) αποκατάστασης του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου στο μετόχι της μονής Λουκούς στο Αστρος, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες, 

β) αντιπλημμυρικής προστασίας στην κοίτη του Καστρίτη, παραποτάμου του Αλφειού, στις Καρυές Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωσης 90 ημέρες, 

γ) αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου προς Προσήλια Βόρειας Κυνουρία, στον παλιό επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Αστρους, με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και προθεσμία ολοκλήρωση 180 ημέρες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.