Επικαιροτητα

"Πράσινο φως" για το εμβόλιο της AstraZeneca

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, εξήγησε τους λόγους.

Οι λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε να δοθεί το «πράσινο φως» για εμβολιασμό των ανθρώπων άνω των 65 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, εξήγησε η Μαρία Θεοδωρίδου .

Στη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε εκτενώς στις παγκόσμιες εξελίξεις γύρω από τα εμβόλια.διαίτερη αναφορά έκανε στο εμβόλιο της AstraZeneca, εξηγώντας πως μετά από έναν λεπτομερή και εμπεριστατωμένο έλεγχο αποφασίστηκε πως είναι ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό ενώ επιβεβαίωσε επίσημα ότι πλέον θα εμβολιάζονται με αυτό και άνθρωποι άνω των 65 ετών.

«Προστατεύει έναντι της σοβαρής νόσου και επιπλέον βοηθάει στο να μειωθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, εξήγησε πως μέχρι τώρα οι μελέτες είχαν μικρό αριθμό ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών και για αυτό αρχικά η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στην Ελλάδα είχε περιορίσει τη χορήγησή του στην ηλικιακή ομάδα 18-64.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.