Επικαιροτητα

"Απολαύσαμε ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας, φιλοσοφίας και ανθρωπιάς"

"Τυχερός εκείνος που είδε έναν Υπουργό, έναν καθηγητή, έναν Φιλόσοφο, ένα καλλιτέχνη και όλα αυτά σε ένα!".

 



Εχτές το βράδυ στη Τρίπολη απολαύσαμε ένα ρεσιτάλ Ηθοποιίας – Φιλοσοφίας και προπαντός Ανθρωπιάς, από τον εξαίρετο σε όλες τις παραμέτρους, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, τον καθηγητή Φιλοσοφίας και πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κο Θεοδόση Πελεγρίνη!


Δικαίως ένας από τους φίλους μου παρατήρησε την απλότητα αυτού του Ανθρώπου, που κάτω από αυτή τη στάση ζωής, κρύβεται ένας σπάνιος θησαυρός προσόντων, γνώσεων και ικανοτήτων!


Κανείς απ όσους παρακολούθησαν τη παράσταση του Θεοδόση Πελεγρίνη δεν έμεινε αδιάφορος από το συνδυασμό τόσων σπάνιων χαρισμάτων που διαθέτει αυτός ο Άνθρωπος και με πόση ικανότητα τα διαχειρίζεται!


Μου έλεγε κάποιος άλλος φίλος, ότι δεν το πιστεύουν τα μάτια μου αυτό που βλέπουν!


Ένας Υπουργός να είναι τόσο διαφορετικός, απ όλους τους άλλους, που έχω γνωρίσει μέχρι σήμερα! Μπράβο του!

 
Είχαμε μάθει τις κουστωδίες, τις προσωπικές ασφάλειες, τα βαριά κοστούμια από Εγγλέζικα κασμίρια,  τα μαύρα γυαλιά, το υπεροπτικό ύφος, τη κινητοποίηση της αστυνομίας και των δημόσιων υπηρεσιών, προκειμένου να έρθει στη πόλη μας ένας άνθρωπος χωρίς περιεχόμενο!


Τώρα βλέπουμε τον καθηγητή Πανεπιστημίου, τον Πρύτανη, τον Φιλόσοφο, τον Καλλιτέχνη και προπαντός τον Υπουργό, να μη μας θυμίζει τίποτα, μα τίποτα από το κοντινό παρελθόν!


Η ζωντάνια με την οποία έπαιζε το ρόλο του, ο αρμονικός συνδυασμός της κίνησης με το λόγο του, η ικανότητα να μεταδίδει το βαρύ μήνυμα του έργου και συνάμα να κρατάει καθηλωμένο και αφοσιωμένο το κοινό, είναι κάτι που σε κάνουν να μην μπορείς να ξεχωρίσεις με ευκολία  αυτά που συνθέτουν τη προσωπικότητα του Θεοδόση Πελεγρίνη!

 
Είμαστε τυχεροί, μου εξομολογήθηκε ένας άλλος φίλος, που έχουμε για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία της χώρας μας ένα τόσο σπουδαίο Άνθρωπο σε μία τόσο ευαίσθητη θέση, όπως είναι αυτή του υπουργείου παιδείας!

 
Το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα στο τέλος της παράστασης και ενός μικρού επιλόγου από τον ίδιο τον ( δεν ξέρω ειλικρινά πώς να τον αποκαλέσω: Καθηγητή, Πρύτανη, Καλλιτέχνη, Υπουργό, Φίλο ) Θεοδόση Πελεγρίνη είναι ο καλύτερος μάρτυρας επιβεβαίωσης, της πρωτόγνωρης για τα δεδομένα της πόλης μας παρουσίας μιας τέτοιας ποιότητας Ανθρώπου!


Βέβαια οφείλουμε να δώσουμε και τα συγχαρητήριά μας στους παράγοντες του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου που με τη πρωτοβουλία τους αυτή, μας χάρισαν μία σπάνια από πολλές πλευρές βραδιά!



Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.