Επικαιροτητα

Τζιούμης: Μελέτη για υπόγειο πάρκινγκ στην Κάτω Αγορά

Απαντήσεις σε όλους και για όλα από τον δήμαρχο Τρίπολης. 

Για 11η φορά, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης, είχε live επικοινωνία, μέσω social media, με δημότες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα ερωτήματα τους και σε ζωντανό χρόνο να λάβουν απαντήσεις.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ: Έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την εξυπηρέτηση εξ αποστάσεως του πολίτη από τον Δήμο μέσα από κινητές ηλεκτρονικές συσκευές. Παράλληλα, προβλέπεται η ψηφιακή προβολή του Δήμου Τρίπολης για όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, προβολή τοπικών προϊόντων, γιορτών και εκδηλώσεων, με σκοπό να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. Αυτό θα συνδυαστεί με τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΗΕ: Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει υποβληθεί πρόταση που περιλαμβάνει την κατασκευή πεζοδρομίων σε όλο τον περιφερειακό και αναμένεται η αξιολόγηση του προγράμματος. Στόχος είναι μέσα σε αυτή την 4ετία να έχουν προχωρήσει αυτά τα έργα. Το ίδιο ισχύει και για τα πεζοδρόμια από την οδό Καλαβρύτων ως τον Αγιώργη και προς το Μερκοβούνι.

ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΠΑΡΚΑ – ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: Τα κεντρικά πάρκα της πόλης είναι σε άριστη κατάσταση. Βλέπω με μεγάλη χαρά ότι τα επισκέπτονται πάρα πολλοί συμπολίτες μας. Έχουμε κατασκευάσει ήδη 14 παιδικές χαρές και σχεδιάζουμε κι άλλες σε μεγάλα χωριά του Δήμου μας. Σε δέκα χρόνια είχε γίνει μόνο μια παιδική χαρά, στην οδό Μαινάλου. Εμείς σε περίπου ένα χρόνο ολοκληρώσαμε 14 παιδικές χαρές. Θα γίνει μελέτη για παγκάκια στην πλατεία Πέτρινού. Στην πλατεία Αγίου Βασιλείου προβλέπονται νέα παγκάκια, στη μελέτη που έχουμε υποβάλλει στο ΕΣΠΑ.

OPEN MALL: Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έχει ολοκληρωθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των έργων, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα όταν ανοίξουν τα καταστήματα. Θα αναβαθμιστεί όλη η περιοχή και στον τοίχο της Δημοτικής Πινακοθήκης θα γίνει μια μεγάλη τοιχογραφία σε συνεργασία με το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

GRAFFITI: Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Ελπίζω μέχρι το Πάσχα να έχουν καθαριστεί τα κεντρικά δημοτικά κτίρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι λύνεται οριστικά το πρόβλημα διότι πολύ πιθανό να ξαναγραφτούν graffiti. Οι νεαροί φίλοι που ασχολούνται με αυτό δεν θα πρέπει να καταστρέφουν τα κτίρια. Τους έχω καλέσει για να τους παραχωρηθεί χώρος ώστε να σχεδιάζουν εκεί graffiti. Όμως, ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο. Το ίδιο ισχύει και για τις πινακίδες και τους καθρέφτες στους δρόμους.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΤΩΝ: Καθαρίστηκε πριν από τρεις μήνες, υπάρχουν ακόμα σημάδια. Θέλει μια ειδική επεξεργασία, θα γίνει άμεσα. Θα γίνει ένας συνολικός καθαρισμός όλων των προτομών και αγαλμάτων στην πόλη και στα χωριά, εν όψει και του εορτασμού της Αλώσεως.

ΚΑΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Ήδη, έχουν τοποθετηθεί και παραγγελθεί νέοι κάδοι. Έχουμε κάνει πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για να πάρουμε κάδους, αλλά και να δημιουργήσουμε γωνιές ανακύκλωσης. Θα δημιουργηθούν σημεία στην πόλη, όπου κάθε πολίτης με μια κάρτα, θα δίνει υλικά που θα μπορούν να ανακυκλωθούν και ανάλογα με το βάρος τους, θα έχει ένα οικονομικό όφελος, ώστε να υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο για ανακύκλωση στην πηγή. Θα υποβληθεί και πρόταση σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος για να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ανακύκλωσης στην πηγή, με στόχο να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων και κατ’ επέκταση να μειωθεί το κόστος διαχείρισης τους.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ: Δεν μπορούν να λυθούν όλα, διότι χρειάζονται χρήματα και ο Δήμος δεν έχει απεριόριστα χρήματα, ειδικά σε μια χρονιά που υπάρχει μια τεράστια απώλεια εσόδων λόγω covid. Έχουν μειωθεί πολύ τα έσοδα, λόγω των παροχών που έχουμε κάνει σε πολίτες και επιχειρήσεις. Τα χρήματα που γλιτώνουμε με το ότι δεν κάνουμε εκδηλώσεις, είναι πολύ λιγότερα από τα χρήματα που δεν εισπράττουμε λόγω covid.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: Τη δράση Save your Hood ο Δήμος τη στηρίζει με όλα τα μέσα. Έχουν μαζευτεί κοντά στα 100.000 λίτρα απορριμμάτων. Συγχαρητήρια στους εθελοντές για την δράση αυτή και πρέπει όλοι να το σεβόμαστε. Ο Δήμος είναι δίπλα σε κάθε εθελοντική δράση.

ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ: Έχουμε προχωρήσει σε διανοίξεις δρόμων και θα συνεχιστούν έργα και σε άλλους δρόμους. Ήδη υπάρχει εργολαβία.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ: Υπάρχει μια μελέτη για υπόγειο πάρκινγκ στην κάτω αγορά. Θα βγει το επόμενο διάστημα η προκήρυξη για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Περιμένουμε το ΦΕΚ για την ελεγχόμενη στάθμευση. Υπάρχει μια σοβαρή καθυστέρηση από την Πολιτεία, για τη Δημοτική Αστυνομία. Περιμένουμε από τον Δεκέμβριο το νέο νόμο για να επανασυστήσουμε τη Δημοτική Αστυνομία. Εμείς προχωρήσαμε σε μια ανακοίνωση αν υπάρχουν σε άλλες περιοχές δημοτικοί αστυνομικοί που θέλουν να έρθουν στον Δήμο Τρίπολης.

ΜΑΝΤΖΟΥΝΕΙΟ: Οι εργασίες πλέον συνεχίζονται και ελπίζω ότι το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί σύντομα για να λειτουργήσει εκεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη.

ΚΑΘΙΣΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ: Πρέπει να αναπλαστεί ο χώρος και να αξιοποιηθεί. Τις προηγούμενες ημέρες, είχαμε επαφή με ιδιώτη που ενδιαφέρεται να αναπλαστεί ο χώρος και να καλύψει τα έξοδα. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη. Θα γίνει συνάντηση με τον ιδιώτη που θέλει να κάνει τη χορηγία. Αν προχωρήσουμε, θα δούμε αν μπορεί να τοποθετηθεί μια Ελληνική Σημαία στο βουνό.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Φτάνουμε στο τέλος της αξιολόγησης και ελπίζουμε ότι θα είναι θετική. Θα γίνει μια συνολική ανάπλαση σε όλο το χώρο και δεν προβλέπονται κάγκελα στην πρόταση ανάπλασης.

ΕΡΓΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ: Τρέχει η εργολαβία με αγροτική οδοποιία και έχουμε υποβάλει νέα πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Δημοπρατήθηκε η πλατεία στις Ρίζες, στο Λεβίδι και στην Κανδήλα γίνονται αναπλάσεις, στη Βλαχέρνα έχουμε υπογράψει σύμβαση για το γήπεδο και προχωράμε με τη Γερμανική Πρεσβεία για τον Πολυχώρο. Σταα σχολεία στην Τεγέα και στο Λεβίδι γίνονται έργα ενεργειακής αναβάθμισης. Η ΚΤΥΠ με τη βοήθεια του Τίμου Κατσίπου θα αναλάβει την περίφραξη στο σχολείο του Λεβιδίου. Προχωράμε σε συντήρηση δημοτικών κτιρίων. Στο νέο πρόγραμμα ΤΑΠΤΟΚ θα υποβάλουμε προτάσεις για παρεμβάσεις στα χωριά μας.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ: Είναι σαφές ότι έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια και έχει μειωθεί το πρόβλημα. Θα ψηφιστεί νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα δίνει περισσότερες δυνατότητες στους δήμους να φροντίζουν τα αδέσποτα. Βγήκε ανάδοχος και ξεκινά άμεσα εργασίες για ενδιαίτημα αδέσποτων ζώων στην περιοχή της Νεστάνης. Επίσης, θα προσλάβουμε κτηνίατρο στο Δήμο.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ: Γίνεται μια τεράστια παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης. Μεγάλο έργο που είχε ενταχθεί από την προηγουμένη δημοτική αρχή σε πρόγραμμα, εμείς το προχωρήσαμε, κάναμε τη δημοπρασία, εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος και ξεκίνησαν οι εργασίες.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021: Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των δράσεων. Κανένας ιστορικός Δήμος δεν έχει ανακοινώσει πλήρες πρόγραμμα. Εμείς θα ανακοινώσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα ποικίλων δράσεων, που αφορούν υποδομές (ψηφιακό μουσείο, δημοτική πινακοθήκη, σπίτι Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι κ.α.), εκθέσεις, συνέδρια, συνεργασίες με σπουδαία Ιδρύματα, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΕΥΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ: Έχει τεράστια συμμετοχή. Ψηφίζουμε μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (29/03). Δείτε τις προσπάθειες των μικρών μαθητών και ψηφίστε για την καλύτερη.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.