Επικαιροτητα

Ανακοινώσεις Σκαντζού για έργα και δράσεις από την ΤΑΠΤοΚ

Σε σημαντικές ανακοινώσεις για δράσεις και έργα στην Αρκαδία προχώρησε ο Πρόεδρος του ΤΑΠΤοΚ

Αρχικά, ο κ. Σκαντζός αναφέρθηκε στην επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο Δήμο Μεγαλόπολης, στο Δήμο Γορτυνίας και περιφερειακά του Δήμου Τριπόλεως. 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξεδόθη ο κ. Σκαντζός υπογράμμισε πως: "αναλογιζόμενοι τις δύσκολες επιδημιολογικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε αυτό θα είναι μια ανάσα για τους επιχειρηματίες. Θα πέσουν χρήματα στην αγορά και οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούν να ετοιμαστούν για να έχουν καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για εκείνους που θα έρθουν και θα επισκεφτούν την Πελοπόννησο και τις περιοχές αυτές".

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΤΑΠΤοΚ απάντησε για το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής. Συγκεκριμένα είπε πως "είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και μιας και μιλάμε για την πανδημία, αφορά ανθρώπους οι οποίοι σε απομακρυσμένες και μειονεκτικές περιοχές δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο νοσοκομείο ή στα κέντρα υγείας. Είναι ένα έργο το οποίο έχουμε ήδη φτάσει σε ένα στάδιο ωρίμανσης και ευελπιστούμε μέχρι το Σεπτέμβριο το έργο αυτό να έχει ανατεθεί σε ανάδοχο για να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησής του".

Ακολούθως, μίλησε για την επαγγελματική κατάρτιση ανέργων στην Αρκαδία που είναι ένα έργο που ήδη υλοποιείται στις περιοχές της Γορτυνίας, της Μεγαλόπολης αλλά και της Τρίπολης, Έχει ανατεθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, το οποίο έχει ξεκινήσει την υλοποίησή του.

Τέλος, ο κ. Σκαντζός αναφέρθηκε σε 17 έργα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης. Αναλυτικότερα ανέφερε … "πιστεύω ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν να υλοποιούνται και έργα που υλοποιεί το ΤΑΠΤΟΚ μέσω της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που αφορούν το γήπεδο της Νεστάνης, το γήπεδο της Δημητσάνας, πολλές διευθετήσεις χειμάρρων οι οποίες αφορούν αντιπλημμυρικά έργα".  

Ο κ. Σκαντζός μίλησε ακόμη και για τον πολύ σημαντικό ρόλο που έχει παίξει το ΤΑΠΤΟΚ στην ένταξη έργου ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ στο ΕΣΠΑ "και αφορά την παράκαμψη του ανατολικού άξονα από Κιβέρι μέχρι Άστρος", ενώ εκφράζοντιας και την προσωπική του άποψη κατέληξε: "ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο και η συμβολή του ΤΑΠΤΟΚ σε αυτό είναι καθοριστική, όπως έχει ήδη αναγνωρίσει και ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας". 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.