Επικαιροτητα

Γιαννακούρας: Κύριε Νίκα μην κουράζεστε (photos)

"Πόσες φορές κ. Νίκα θα παραχωρηθούν τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης στο Δήμο;" αναρωτιέται ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας. 

Ο Ευάγγελος Γιαννακούρας με δελτίο Τύπου που εξέδωσε απαντά στην επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας για θέμα που σχετίζεται με την προσπάθειά της να παραχωρήσει στον Δήμο Τρίπολης τα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου.

"Μην κουράζεστε κ. Νίκα, κάποιοι άλλοι προηγήθηκαν και τα υπόγεια του Δικαστηρίου ανήκουν στο Δήμο Τρίπολης, μετά από προσπάθειες του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Παυλή και του τότε αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού Σπύρου Βρέντα", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ενημέρωσή του ο κ. Γιαννακούρας.

Αναλυτικά: 

Για μία ακόμα φορά ο κ. Νίκας και η περιφερειακή του αρχή απέδειξαν την άγνοιά τους , την προχειρότητά τους και την απέλπιδα προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν  μέσα στην ανυπαρξία τους με το πανθομολογούμενο πλέον ανύπαρκτο έργο τους.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά την επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας του πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριά και του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Παναγιώτη Βέμμου, συντονιστών της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη των υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης.

Ο κ. Νίκας, συνοδεύοντας το δελτίο τύπου με τις αντίστοιχες φωτογραφίες (δεν τολμάει να μπει άνθρωπος στο κτίριο της Περιφέρειας φωτογραφίζεται), αναφέρθηκε στην προσπάθεια που θα καταβάλλει για να περάσουν τα Υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης στο Δήμο Τρίπολης για να αξιοποιηθούν και να λειτουργήσουν ως Μουσείο του Αγώνα.

Ως γνωστόν στο χώρο των Υπογείων του Δικαστικού Μεγάρου, κατά την Εθνική Αντίσταση, φυλακίζονταν οι αντιστασιακοί , πολλοί εκ των οποίων οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα και πολλοί εξ αυτών άφησαν στοιχεία τους στους τοίχους αλλά και ζωγραφιές που θυμίζουν τις δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας και τον αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία. Φωτογραφίζουν επίσης και την ανυπότακτη ψυχή των Ελλήνων πατριωτών που αντιστάθηκαν στον κατακτητή.

Μάλιστα κ. Νίκας υποσχέθηκε στους δύο συντονιστές της πρωτοβουλίας,  να μεσολαβήσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να γίνει η παραχώρηση των Υπογείων στο Δήμο.

Μην κουράζεστε κ. Νίκα, κάποιοι άλλοι προηγήθηκαν και τα υπόγεια του Δικαστηρίου ανήκουν στο Δήμο Τρίπολης, μετά από προσπάθειες του αείμνηστου Δημάρχου Δημήτρη Παυλή και του τότε αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτισμού Σπύρου Βρέντα. Έχουν παραχωρηθεί με την ΚΥΑ 43512/10/11/2017 των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών., που εγκρίνει την απόφαση του Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων/ ΤΑΧΔΙΚ.

Για μία ακόμα φορά κ. Νίκα βιαστήκατε και πιαστήκατε αδιάβαστος  αποδεικνύοντας τη μεγάλη έλλειψη γνώσης σε θέματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δεν ρωτάγατε τουλάχιστον να μην εκτίθεστε;

Σας επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά αφήστε τις  βαρύγδουπες δηλώσεις, τα άνευ ουσίας δελτία τύπου και τις φωτογραφίες χωρίς περιεχόμενο και αντίκρισμα για τους πολίτες. Δουλέψτε γιατί οι καιροί ου μενετοί. Τα προβλήματα της Περιφέρειας καθημερινά αυξάνονται.

ΥΓ. Μην κόπτεσθε και πολύ για θέματα Εθνικής Αντίστασης, καθότι το κόμμα που σας στήριξε και σας έβγαλε δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με την Εθνική Αντίσταση, αφού δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση στη Βουλή και δηλώνοντας ο τότε αρχηγός του, ότι σε πρώτη ευκαιρία θα ακυρώσει το Νόμο, κάτι βέβαια που στην πορεία δεν τόλμησε να κάνει.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.