Επικαιροτητα

Ερευνα για τις μεταλλάξεις και στην Πελοπόννησο

Συνεργασία της Περιφέρειας με το Iδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).

Οπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, για το θέμα αυτό θα γίνει σήμερα Πέμπτη 1η Απριλίου τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή υγειονομικών, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία καθημερινής συλλογής των δειγμάτων από την Περιφέρεια.

"Η έρευνα αφορά στις μεταλλάξεις του ιού και το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται πλέον και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να διαπιστωθεί ποια στελέχη του κορονοϊού εντοπίζονται σε αυτή, έτσι ώστε -εν όψει και της τουριστικής περιόδου- να γίνει η καταγραφή και το μοτίβο διάδοσης των μεταλλάξεων" σημείωσε ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου.

Σημειώνεται ότι το ΙΙΒΕΑΑ έχει δρομολογήσει από την αρχή της επιδημίας, δραστηριότητες για την ανάπτυξη και εφαρμογή αξιόπιστων μοριακών και ανοσολογικών εργαλείων για την ταυτοποίηση και χαρακτηρισμό του ιού, την κατανόηση της παθοφυσιολογίας της λοίμωξης και την αναγνώριση θεραπευτικών στόχων.

Οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο "Εμβληματική Δράση για την αντιμετώπιση του ιού SARS-CoV-2. Επιδημιολογική μελέτη στην Ελλάδα μέσω εκτεταμένων εξετάσεων ανίχνευσης ιού και αντισωμάτων, αλληλούχισης ιικών γονιδιωμάτων και γενετικής ανάλυσης ασθενών", που χρηματοδοτείται από την γενική γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.