Επικαιροτητα

Νέες τιμές στα φάρμακα

Δημοσιεύτηκε το νέο δελτίο τιμών στα φάρμακα...

 

Μεσοσταθμική μείωση τιμών ύψους περίπου 5,5% προκύπτει από το προτεινόμενο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, ενώ η μείωση επί του συνόλου της δημοσίας φαρμακευτικής δαπάνης η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το 2015 φθάνει περίπου το 3,6%. 

 

Επίσης, το προτεινόμενο από τον ΕΟΦ νέο δελτίο τιμών φαρμάκων αναμένεται να οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 100 εκατ. ευρω και θα εισαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα προς συζήτηση στην επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα εισηγηθεί την δική της πρόταση επί του δελτίου του ΕΟΦ, με τον Οργανισμό να κάνει την τελική πρόταση, η οποία θα υποβληθεί προς υπογραφή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, προκειμένου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων να πάρει την άγουσα για την έκδοσή του και τη θέση του σε εφαρμογή. 

 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο για το 2016 δελτίο τιμών φαρμάκων.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.