Επικαιροτητα

Νέα συνάντηση Νίκα-Καμπύλη για το λιμάνι στο Παρ. Αστρος

Δήμος Β. Κυνουρίας και Περιφέρεια προετοιμάζονται εν όψει Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με το έργο κατασκευής του λιμανιού στο Παράλιο Αστρος αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Πέμπτη 1η Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη.

Το ζήτημα αφορά παλαιό έργο το οποίο, όπως γνωστοποιήθηκε, αρνήθηκε να πληρώσει η Ευρωπαϊκή Ενωση "λόγω κακών γραφειοκρατικών κινήσεων" όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Το έργο πληρώθηκε, τελικά, από το ελληνικό δημόσιο το οποίο πλέον καλεί το δήμο να επιστρέψει έντοκα την σχετική πίστωση, απαιτώντας συνολικά περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

"Υπάρχουν ευθύνες και της Περιφέρειας, η οποία θα κάνει παρέμβαση υπέρ του δήμου στο Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο θα συζητηθεί το εν λόγω θέμα, σε δύο περίπου μήνες", δήλωσε μετά τη συνάντηση ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.