Επικαιροτητα

Πάσχα με μετακινήσεις εκτός νομού αλλά όχι εστίαση

O κυβερνητικός σχεδιασμός που είχε ήδη ανακοινωθεί από τα μέσα του περασμένου μήνα δεν αλλάζει προς ώρας.

Σχετικό ρεπορτάζ του arcadia938, περιέγραφε την "επανεκκίνηση" δραστηριοτήτων, όπως ακριβώς αυτή λαμβάνει χώρα, πλην της επαναλειτουργίας των σχολείων, τα οποία "συνδέθηκαν" με τη διαθεσιμότητα και χρήση των αυτοδιαγνωστικών , οικιακών τεστ (self-test).

Από εκεί και πέρα, φαίνεται σχεδόν σίγουρο- σύμφωνα και με τις δημοσιογραφικές "διαρροές"- πως θα επιτραπεί η μετακίνηση των πολιτών εκτός του νομού της κατοικίας τους εντός των διακοπών του Πάσχα, παρά το γεγονός πως η εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας μπορεί να φέρει κάποιου είδους "προϋποθέσεις".

Η δε "πολύπαθη" εστίαση, αναμένεται να επαναλειτουργήσει, σ' εξωτερικούς χώρους και αυστηρά μέτρα, γύρω στις 10 του επόμενου μήνα, ουσιαστικά λίγο πριν την "επίσημη" έναρξη της τουριστικής περιόδου. 

Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν λείπουν, όσον αφορά το βασικό "όπλο" που διαθέτει η Κυβέρνηση απέναντι στην πανδημία, δηλαδή τους μαζικούς εμβολιασμούς. Την Τρίτη, 6 Απριλίου 2021, είχαμε ανακοίνωση εκ μέρους του κ. Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος προσπάθησε να "καθησυχάσει" τους πολίτες, σχετικά με το εμβόλιο της εταιρείας Astra Zeneca, το οποίο έχει καταστεί αντικείμενο "πολεμικής", "αντιφάσεων" και, κυριολεκτικά, απίστευτων παλινωδιών εκ μέρους ακόμα και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ο οποίος δεν έχει, ουσιαστικά, πάρει θέση για την φερόμενη ως "σύνδεση" του εμβολίου με περιστατικά καρδιακών θρομβώσεων. 

Το γεγονός πως αρκετοί Έλληνες εμφανίζονται "απρόθυμοι" να εμβολιαστούν με το παραπάνω εμβόλιο, είναι ιδιαιτέρως προβληματικό καθώς η χώρα μας πρόκειται να λάβει μέχρι και τον Ιούνιο 1.350.000 δόσεις του συγκεκριμένου προϊόντος. 

Είναι προφανές πως εάν δεν αμβλυνθούν οι, δικαιολογημένες εν μέρει, αμφιβολίες μερίδας των Ελλήνων πολιτών, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να καταστεί "άχρηστο" το εμβόλιο και ο όλος κυβερνητικός  σχεδιασμός να "τιναχθεί" στον αέρα. 

Από την άλλη πλευρά, σοβαρές "επιφυλάξεις" διατυπώνονται και για την χρηστικότητα των αυτοδιαγνωστικών, οικιακών τεστ, από τη στιγμή μάλιστα που παρουσιάζονται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως "πανάκεια" που θα οδηγήσει στην "ασφαλή" επαναλειτουργία μιας σειράς δραστηριοτήτων και κυρίως αυτών που άπτονται της εκπαίδευσης.

Η "πιλοτική", επί της ουσίας, εφαρμογή του υποχρεωτικού "self test" για την Γ' Λυκείου, η οποία και αναμένεται να επαναλάβει την "δια ζώσης" λειτουργία της από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου, θα είναι, ασφαλώς, νευραλγικής σημασίας αλλά και ένα ρίσκο που η Κυβέρνηση είναι, καλώς ή κακώς, "αναγκασμένη" πλέον να πάρει.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.