Επικαιροτητα

Στο "βαθύ κόκκινο" η Αρκαδία- ανοικτά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ με αυστηρούς όρους, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2021.

Η Αρκαδία και η Κορινθία παραμένουν στο "βαθύ κόκκινο" ενώ αντίθετα, η Αργολίδα "πέρασε" στο απλό "κόκκινο", όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς.

Συνοπτικά, η σημερινή ενημέρωση αφορούσε, επί της ουσίας,  τα παρακάτω:

Ανοίγουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, με αυστηρά μέτρα και ένα άτομο ανά 25 τ.μ. αλλά όχι και τα καταστήματα ΟΠΑΠ Play. To λιανεμπόριο στην  Αχαΐα ανοίγει με τις μεθόδους click in shop και click away, μόνο με την πρώτη μέθοδο στη Θεσσαλονίκη και καθόλου στην Κοζάνη. 

Είναι χαρακτηριστικό πως η σημερινή ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς εμπεριείχε πολλές αναφορές στην χρησιμότητα και την αποτελεσματικότητα των λεγομένων "self-tests". Ειδικότερα, η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως:  "Το self test θα βοηθήσει σημαντικά την ιχνηλάτηση. Αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο και στόχος είναι η επέκτασή του σε όλους τους εργασιακούς χώρους σύντομα. Το όφελος θα είναι σημαντικό. Προχωράμε, με αργά και προσεκτικά βήματα." 

Ο κ. Μαγιορκίνης δε είπε πως η αξιοπιστία των ευρημάτων από τα αυτοδιαγνωστικά, οικιακά τεστ είναι μεγάλη, όπως δείχνει το παράδειγμα άλλων χωρών.

Όσον αφορά, την περίοδο του Πάσχα, ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε "υπομονή".

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.