Επικαιροτητα

"Self-test": "Έχουμε ήδη δεκάδες θετικά"

Δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Σκέρτσου.

Την Κυριακή, 11 Απριλίου 2021, ξεκίνησε η χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας  self-testing.gov.gr, όπου είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν το αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί των Ελληνικών Λυκείων, που επανέρχονται την Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, στην "δια ζώσης" λειτουργία.

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής, είχαν δηλωθεί ήδη 35 θετικά τεστ από εκπαιδευτικούς και μαθητές. Οι τελευταίοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό "αποδεικτικό" και να κάνουν "rapid test" σε δημόσια δομή. Εφόσον και πάλι το αποτέλεσμα είναι "θετικό", ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν, αντίθετα, είναι "αρνητικό", λαμβάνουν σχετική βεβαίωση και πηγαίνουν, κανονικά, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα όπου φοιτούν ή εργάζονται.

Τα τεστ θα πρέπει να γίνονται δυο φορές κάθε εβδομάδα- Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα πρωί και Πέμπτη- και αφορούν, επίσης, καθαρίστριες, εργαζόμενους σε κυλικεία σχολείων κ.λ.π. Σε κάθε περίπτωση, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας  πως θα υπάρξει "ελαστικότητα" κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του παραπάνω κανονισμού.

Στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση παρέχονται τρεις επιλογές: Η δήλωση αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού τεστ για Covid-19, η αντίστοιχη δήλωση για εργαζόμενους και η σχολική κάρτα για Covid-19 (φωτογραφία).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.