Επικαιροτητα

Το νέο πλαίσιο για την ψήφο αποδήμων έγινε trend στο Twitter

"Επιτέλους, όλοι οι Έλληνες θα έχουν φωνή"

Σημαντικές διευκολύνσεις και επέκταση της ψήφου των αποδήμων προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, και η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους χρήστες των social media.

Πράγματι, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προανήγγειλε το πρωί στο Mega ότι σήμερα θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου με ένα άρθρο, στο οποίο θα προβλέπεται η κατάργηση των περιορισμών που έχουν τεθεί για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του απόδημου Ελληνισμού από τον τόπο κατοικίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως μοναδική προϋπόθεση, με τον νέο νόμο Βορίδη, για να ασκήσει ένας Έλληνας του εξωτερικού το εκλογικό του δικαίωμα, θα οριστεί να είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους.

Όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης, η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη έπειτα από σχετικές δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», η αρμόδια για θέματα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι «άδικοι» και «υποτιμητικοί» και πρόσθεσε ότι αν το κόμμα της επανέλθει στην διακυβέρνηση της χώρας θα τους καταργήσει.

Ας σημειωθεί, ότι, πρόσφατα Μάκης Βορίδης και Παύλος Πολάκης ξιφούλκησαν για την ψήφο των αποδήμων, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ακροδεξιά δίκτυα της ομογένειας».

Μετά τις σημερινές δηλώσεις Βορίδη, το Twitter πανηγύρισε για την επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού:

Δείτε ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.