Επικαιροτητα

Οικονομία: Αυξημένη αποζημίωση "ειδικού σκοπού" τον Απρίλιο

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για να μετριαστούν οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας και του συνεχιζόμενου "lockdown"

Eιδικότερα, σε νομοσχέδιο προβλέπεται:

-Αύξηση των δαπανών για μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμενων, κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα πρόκειται να δοθούν σε στοχευμένες δράσεις που έχουν ως στόχο την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του "lockdown".

 

-Απαλλαγή των αγροτών "κανονικού καθεστώτος" από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος- εφόσον έχουν παρέλθει τα πρώτα 5 έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ- και για το φορολογικό έτος 2020. 

Το ίδιο μέτρο προβλέπεται και για τους αλιείς παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται αλιευτικά σκάφη 12 μέτρων, μεταξύ καθέτων.

 

 -Αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 500 έως 4.000 ευρώ για όσες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον Απρίλιο, η οποία είναι ακατάσχετη στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων και δεν συμψηφίζεται με άλλες οφειλές.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.