Επικαιροτητα

"Self-test": "Έκπτωτη" εταιρεία που είχε αναλάβει προμήθεια

Πρόκειται για την "Swiss Med", εταιρεία που είχε απασχολήσει μερίδα των Ελληνικών Μ.Μ.Ε. και κυρίως των social.

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, εξέδωσε απόφαση με την οποία η παραπάνω εταιρεία κηρύσσεται "έκπτωτη" από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό προμήθειας "self- tests". 

Η απόφαση προβλέπει επίσης την κατάπτωση υπέρ του δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ που αφορούσε τη συμμετοχή της Swiss Med στον διαγωνισμό.

H εταιρεία είχε ενημερώσει, πριν από λίγες ημέρες,  ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης των τριών εκατομμυρίων τεστ και για αυτό είχε ζητήσει χρονική παράταση.

Όπως, όμως, αναφέρεται στην απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η σύμβαση ορίζει αυστηρά πως οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα self-tests που τους αναλογούν εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας.

Μάλιστα, η σύμβαση προβλέπει ότι, λόγω του κατεπείγοντος της διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν.

Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εν λόγω εταιρεία "συνδεόταν" με την δραστηριότητα επιχειρηματία, ο οποίος, επίσης, είχε "εμπλακεί" στην υπόθεση της φύλαξης αλλά και της "συνδιαλλαγής" του κ. Φουρθιώτη με το Υπουργείο Εργασίας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.