Επικαιροτητα

Κικίλιας: Σκεφθείτε τι κόπωση αισθάνονται γιατροί και νοσηλευτές!

Επίσπευση εμβολιασμών και εκτενής αναφορά στις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων

Ο Υπουργός Υγείας διαπίστωσε "σταθεροποίηση" της εξελικτικής πορείας της πανδημίας στη χώρα και ανακοίνωσε "παράταση" της επιστράτευσης των ιδιωτών ιατρών για 20 ακόμα ημέρες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- κάτι που δεν συμβαίνει συχνά-, σχετικά με το τι θα ισχύσει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στις Εκκλησίες.

Eιδικά για τον εμβολιασμό, ο Υπουργός Υγείας είπε, μεταξύ άλλων, πως είναι εμφανώς η λύση για την έξοδο από την υγειονομική κρίση. Επιπρόσθετα, δήλωσε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ιστορία της χώρας, ο αριθμός των ανθρώπων που "χάνονται" καθημερινά δεν είναι "στατιστικό" στοιχείο και ο εμβολιασμός είναι η μόνη λύση για να "θωρακιστούμε" και ανακοίνωσε πως θα προγραμματιστούν εμβολιασμοί σε νεαρότερες ηλικίες με το εμβόλιο της Astra Zeneca.

Μάλιστα, τη Μεγάλη Τρίτη θ' ανοίξει η σχετική πλατφόρμα γι' άτομα ηλικίας 30-39 ετών που, εφόσον δηλώσουν τη σχετική πρόθεση, θα μπορούν να εμβολιαστούν από την Μεγάλη Τετάρτη κιόλας.

"Θα εμβολιάζουμε και Σάββατα και Κυριακές", είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως το προσωπικό των δομών υγείας θα λάβει τις προσήκουσες υπερωριακές αποζημιώσεις. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.