Επικαιροτητα

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά με σεμνή τελετή υποδοχής

Η πτήση HAF352A του Embraer Legacy 600, με την οποία μεταφέρεται το Αγιο Φως, έφτασε στην Ελλάδα, λίγο μετά τις 18:40. Η υποδοχή φέτος, ωστόσο, γίνεται υπό διαφορετικές συνθήκες, μέτρα και ήθη.

Η μεγάλη αλλαγή, φέτος, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές είναι ο τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκε η Ελλάδα το Άγιο Φως. Οπως είχε ανακοινωθεί, η υποδοχή του Αγίου Φωτός δεν έγινε με τιμές αρχηγού κράτους, δεν χρησιμοποιήθηκαν τα γνωστά κόκκινα χαλιά, ούτε και υπήρχαν μεικτά αγήματα και μπάντες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον αεροδριάδρομο υπήρχαν την ώρα της άφιξης του Αγίου Φωτός περίπου 20 άνθρωποι και οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο για τα μέτρα ασφαλείας. «Σε λίγες ώρες το άγιο φως θα ανάψει στις λαμπάδες και στα κεριά μας. Θα μάς θυμίσει ότι το φετινό Πάσχα κρύβει μια πρώτη νίκη απέναντι στον ιό. Με λιγότερα μέτρα. Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Βγαίνουμε από την πανδημία νικητές. Όμως συνεχίζουμε να τηρούμε τα μέτρα και να λαμβάνουμε προφυλάξεις. Χρόνια Πολλά σε όλους, εύχομαι υγεία» ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αποστολής, εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.