Επικαιροτητα

Επίδομα παιδιού Α21: Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση

Πότε μπαίνει η δεύτερη δόση από τον ΟΠΕΚΑ

Την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Μαΐου 2021, θα καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ η δεύτερη δόση για το Επίδομα παιδιού Α21 2021 για όσους έχουν υποβάλλει ή θα υποβάλλουν νέα αίτηση. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 – Επίδομα Παιδιού άνοιξε την 31 Μαρτίου 2021. Οι δικαιούχοι του Επιδόματος υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το δικαιούμενο ποσό υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στο Α21 του 2021 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2019 και μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης.

Αν στο ενδιάμεσο διάστημα υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση (Ε1) το επίδομα παιδιού θα υπολογιστεί με βάσει το συνολικό οικογενειακό εισόδημα του φορολογικού έτους 2020.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.