Επικαιροτητα

Εμβόλιο κορωνοϊού: Τι γίνεται αν δεν κάνουμε τη δεύτερη δόση

Απαντήσεις σε τέσσερα βασικά ερωτήματα

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Αλλά έχει σημασία; Η απάντηση είναι «ναι».

«Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας ισχυρίζονται ότι εάν κάνετε ένα εμβόλιο που προβλέπει δύο δόσεις, τότε θα πρέπει αυτές απαραιτήτως να γίνουν για την ισχυρότερη προστασία έναντι του κορωνοϊού, ειδικά δεδομένων των μεταλλάξεων που κυκλοφορούν στον κόσμο», αναφέρουν οι New York Times.

Αλλά πάνω από πέντε εκατομμύρια άνθρωποι ή σχεδόν το 8% αυτών που έκαναν την πρώτη δόση των εμβολίων Pfizer ή Moderna, έχουν χάσει τη δεύτερη δόση τους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Οι λόγοι για τους οποίους αυτό συμβαίνει, διαφέρουν. Μερικοί άνθρωποι λένε ότι ανησυχούν για παρενέργειες, ενώ άλλοι λένε ότι το ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση ακυρώθηκε και ήταν δύσκολο να προγραμματιστεί εκ νέου. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν επίσης ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν λανθασμένα ότι μια δόση αρκεί.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.