Επικαιροτητα

Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν θέατρα, θερινά σινεμά και μουσεία

Ποια θα είναι η πληρότητα για τις συναυλίες

O Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για το άνοιγμα των μουσείων, των θεάτρων και των θερινών σινεμά.

Συγκεκριμένα τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου, τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου και τα θέατρα στις 28 Μαΐου με πληρότητα 75%, ενώ στις 28 Μαΐου ξεκινούν και τα ζωντανά θεάματα και οι συναυλίες με πληρότητα 50% και όλοι καθήμενοι.

Παράλληλα στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία, αλλά και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Υπενθυμίζεται πως από το Σάββατο ανοίγουν:

Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

 

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.