Επικαιροτητα

Τρίπολη: Απίστευτος "σκυλοκαυγάς" για τα αδέσποτα στο Δ.Σ.!

Πολύ έντονη η αντιπαράθεση μεταξύ κυρίως των κ. Τζιούμη και Παπαδημητρίου στο θέμα των αδέσποτων.

Η συζήτηση, που "προκλήθηκε" από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, ξεκίνησε με την παράθεση των σχετικών στοιχείων που έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Λαγός και κατέληξε με τις τοποθετήσεις τριών Συμβούλων- οι κ. Βόσνος, Κούρος και Γούργαρης- οι οποίοι δήλωσαν, ουσιαστικά, πως όσα έγιναν κατά τη διάρκειά της ούτε τους δημότες βοήθησαν να σχηματίσουν άποψη για το θέμα ούτε αποτέλεσαν "καλή εικόνα" για το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέρα από τις έντονες, λεκτικές "αψιμαχίες" και τα σημεία εκείνα που δεν έβγαινε κανένα νόημα- μην ξεχνάμε πως επρόκειτο για τηλεδιάσκεψη-, καθώς οι φωνές επικαλύπτονταν, ειπώθηκαν τα εξής βασικά στοιχεία:

Σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Δήμου που ανέφερε ο κ. Τζιούμης:

Επί Δημαρχίας Γιάννη Σμυρνιώτη έγινε περισυλλογή  282 ζώων, με το κόστος να είναι 215 ευρώ το κάθε ένα και συνολικά 60.000 ευρώ.

Επί Δημαρχίας Δημήτρη Παυλή, οι αντίστοιχοι αριθμοί ήταν 448, 390 και 175.000 ενώ, μέχρι τώρα, επί της παρούσας Δημοτικής Αρχής 371,  192 και 72.000.

Ο κ. Σμυρνιώτης δήλωσε, μεταξύ άλλων: "Δαπανούσαμε 20 χιλιάδες συν ΦΠΑ κάθε χρόνο, στα όρια της ανάθεσης και η κατάσταση ήταν άψογη. Δεν κατηγορώ το νόμο, όπως ο κ. Τζιούμης, μακάρι ν' αλλάξει ο νόμος αλλά αυτός είναι" 

Ο κ. Παπαδημητριου είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής: Είπατε τα νουμεράκια τα δικά σας, σήμερα θα δούμε τι έχει "παιχτεί", τι σκευωρία έχει "παιχτεί", "χτίσατε" καριέρα, επιβιώνετε έτσι, πολιτικά εσείς και άλλοι.. αλλιώς! 186.000 δαπανήθηκαν επί Παυλή, 113.000 μέχρι τώρα από εσάς. "Στήσατε" ενορχηστρωμένη καριέρα αλλά ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο!

Ο κ. Δήμαρχος, απάντησε, μεταξύ άλλων, τα εξής: Επιβεβαιώσατε απολύτως τα νούμερα. Αν νομίζετε, κ. Παπαδημητρίου, πως χάσατε τις εκλογές από τα αδέσποτα, πορευτείτε έτσι. Δυο  χρόνια πληρώνατε το ενδιαίτημα χωρίς να βάλετε ούτε μια πρόκα, κανέναν φάκελο δεν είχατε έτοιμο, δεν υπήρχε καμία μελέτη, αφού η πρόσκληση του "Φιλόδημου" έγινε στις 3 Ιουνίου (σ.σ. 2019), γατί δεν καταθέσατε μέχρι τον Αύγουστο το φάκελο; Τα συνολικά ποσά έχουν σχέση με τη δουλειά που γίνεται, εσείς χρησιμοποιείτε μαθηματικά που δεν είναι ούτε παιδιών δημοτικού!

Η συζήτηση υπερέβη τα εσκαμμένα, θα λέγαμε, όταν, αναφορά του κ. Παπαδημητρίου στο συνολικό κόστος της μέχρι τώρα διαχείρισης των αδέσποτων από τη Δημοτική Αρχή του κ. Τζιούμη, προκάλεσε την "έκρηξη" του τελευταίου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Παπαδημητρίου πως διαστρεβλώνει τα στοιχεία. Τον απέιλησε μάλιστα με "μήνυση αύριο το πρωί" αν δεν ανακαλούσε. Ο κ. Παπαδημητρίου, από την πλευρά του, ζήτησε τόσο από τον κ. Λαγό όσο και από τον κ. Τζιούμη να "ζητήσουν συγγνώμη, αν έχουν το πολιτικό ανάστημα" και, απευθυνόμενος προς τον κ. Δήμαρχο, του είπε να μην "πουλάει τσαμπουκάδες"! Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα, με τις τοποθετήσεις των Συμβούλων που προαναφέραμε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.