Επικαιροτητα

Εργασιακό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει με τις γονικές άδειες

Θεσπίζεται πρώτη φορά 14ημερη άδεια πατρότητας

Νέα δεδομένα για τις γονικές άδειες φέρνει στο προσκήνιο το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στις 17 Ιουνίου. Στόχος των αλλαγών όσον αφορά το «κεφάλαιο άδειες» είναι εξισορρόπηση μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Σύμφωνα με το υπουργείο, διευρύνονται, σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών και στο προσωπικό του Δημοσίου για το οποίο εφαρμόζεται το εργατικό δίκαιο, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, τους εργαζόμενους με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, οι παρακάτω άδειες:

α. Ειδική άδεια παροχής προστασίας μητρότητας (6 μήνες επιδοτούμενοι από ΟΑΕΔ) και

β. 'Αδεια υποβοηθούμενης αναπαραγωγής 7 ημερών με αποδοχές.

Επίσης, επεκτείνεται η άδεια 4 ημερών για παρακολούθηση σχολικής επίδοσης και σε παιδιά που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία και σε Ειδικές Δομές για 'Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ προτεραιοποιούνται οι αιτήσεις γονέων παιδιών με αναπηρία για τη χορήγηση γονικής άδειας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.