Επικαιροτητα

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:30 το Σάββατο 12 Ιουνίου

...και κατάργηση την 1η Ιουλίου

Την τροποποίηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και το γεγονός ότι επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού το απόγευμα της Τετάρτης.

«Η καλή επιδημιολογική εικόνα μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε άρση κάποιων περιορισμών. Αυτό δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας» τόνισε ο υφυπουργός και προχώρησε στις ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά από εισήγηση της επιτροπής πάρθηκε η απόφαση από το Σάββατο 12 Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τη 01:30 έως τις 05:00, αντί για τις 00:30 έως τις 05:00 που ισχύει σήμερα. Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να καταργηθεί οριστικά την 1η Ιουλίου.

Στην συνέχεια, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως το Σάββατο 12 Ιουνίου αναμένεται να επιστρέψει και η μουσική στην εστίαση αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, οι φοιτητές μπορούν να επιστρέψουν στις πρακτικές τους, από τις 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης τα οποία βρίσκονται σε στοές με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαφορετική είσοδος και έξοδος αλλά και φυσικός αερισμός του χώρου. Επίσης την ίδια ημερομηνία αυξάνεται το ποσοστό της χωρητικότητας σε θέατρα από 50% που ισχύει τώρα σε 70% αλλά με αυστηρούς όρους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.