Επικαιροτητα

"Το 98% των θυμάτων ήταν ανεμβολίαστοι"

Η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα από το Υπουργείο Υγείας- Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Η σαφής ύφεση της πανδημίας στη χώρα, η άρση μέτρων περιορισμού- που είχαν ανακοινωθεί ήδη από την περασμένη Τετάρτη-, αλλά και οι "εκκλήσεις" για εμβολιασμό όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών ήταν τα βασικά στοιχεία της ενημέρωσης που έκαναν οι αρμόδιοι, σχετικά με την εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης.

Σημαντική η ανακοίνωση πως η Ελλάδα ενέκρινε, ουσιαστικά, όλα τα υπάρχοντα εμβόλια, ακολουθώντας τις σχετικές αποφάσεις-εισηγήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της αρμόδιας Επιτροπής της Ε.Ε.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώθηκε πως από την επόμενη Δευτέρα επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια, με "δια ζώσης" παρουσία, οι ερασιτεχνικές σχολές χορού- από Τρίτη, 15 Ιουνίου-, ενώ "εμποροπανηγύρεις" θα μπορούν να διοργανώνονται σε Περιφερειακές Ενότητες όπου το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα είναι πάνω από 50%.

Mάλιστα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς (φωτογραφία), ανακοίνωσε μια σειρά Περιφερειακών Ενοτήτων που είτε "έπεσαν" από το "πορτοκαλί" επίπεδο (3) στο "κίτρινο" (2), είτε και από το "κίτρινο" στο "πράσινο" (1). Η Αρκαδία παραμένει στο "κίτρινο".

Tέλος, όπως επεσήμανε τόσο η κ. Παπαευαγγέλου όσο και ο κ. Μαγιορκίνης, είναι νευραλγικής σημασίας να προχωρήσει ταχύτερα ο εμβολιασμός του πληθυσμού, καθώς αποδεικνύεται καθημερινά πως όσοι δεν εμβολιάζονται είναι οι πλέον "ευάλωτοι" απέναντι στις σοβαρές συνέπειες που δύναται να επιφέρει ο ιός. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, το 98% όσων "κατέληξαν" την τελευταία εβδομάδα λόγω κορωνοϊού, ήταν ανεμβολίαστοι.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.