Επικαιροτητα

Ευρώπη: Αλλού καταργείται η "υποχρεωτική" μάσκα, αλλού.."lockdown"!

Ισπανία, Γαλλία και Ολλανδία προχωρούν σε "μη υποχρεωτική" χρήση μάσκας σ' εξωτερικούς χώρους από 26 Ιουνίου

Αναλυτικότερα, σε περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης αναμένεται να προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα η Ολλανδική κυβέρνηση, επιτρέποντας στους πολίτες να μην φορούν τη μάσκα σε πολλές περιστάσεις και δίνοντας το «πράσινο φως» σε συναθροίσεις περισσοτέρων ατόμων, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, ενώ θα εξακολουθήσει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στα αεροδρόμια.

Στην Ισπανία, ο Πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Βαρκελώνη: «Αυτό το σαββατοκύριακο θα είναι το τελευταίο με μάσκες σε εξωτερικούς χώρους επειδή το επόμενο δεν θα τις φοράμε πια». Ο Ισπανός Πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις 24 Ιουνίου θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει την άρση του μέτρου από τις 26 Ιουνίου. H ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την απόφαση της γειτονικής Γαλλίας να πράξει το ίδιο καθώς μειώνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως, σ' όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, θα υφίστανται εξαιρέσεις και ειδικές προβλέψεις, αναλόγως με τη φύση των δραστηριοτήτων των πολιτών. 

Την ίδια στιγμή, Αγγλία και Πορτογαλία φαίνεται πως αναγκάζονται να λάβουν, πάλι,  ιδιαίτερα αυστηρά προληπτικά μέτρα, τοπικής ισχύος, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία για εξάρσεις της πανδημίας, σχετιζόμενες με μεταλλάξεις. Μάλιστα, στην Πορτογαλική πρωτεύουσα, τη Λισσαβόνα, αποφασίστηκε ν' απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος από τον αστικό ιστό για τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από αύριο.

 

(φωτογραφία αρχείου, "lockdown" Τρίπολης)

 

  

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.