Επικαιροτητα

Ξεκινάει το νέο σύστημα επικουρικών συντάξεων με επενδύσεις εισφορών

Τι αλλάζει για τους 35αρηδες

Οι νέοι ασφαλισμένοι και οι ήδη εργαζόμενοι ως 35 ετών θα μπορούν να ενταχθούν από 1.1.2022 στο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης το οποίο θα στηρίζεται στην δημιουργία ενός ατομικού κουμπάρα με στόχο την εξασφάλιση υψηλότερων επικουρικών συντάξεων σε βάθος 25ετίας.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχεδιασμό στο σχέδιο νόμου θα προβλέπεται μίνιμουμ εγγύηση των παροχών ανάλογα με το ύψος των συσσωρευμένων εισφορών στον ατομικό κουμπαρά, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο, ανά τριετία, να επιλέγει μεταξύ υψηλού, ενδιάμεσου και χαμηλού ρίσκου επένδυση των εισφορών του.

Μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη, 22 Ιουνίου, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου αναμένεται να παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση και αμέσως μετά θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Στόχος της κυβέρνησης είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου να ολοκληρωθεί το πρώτο 10πενθήμερο του Ιουλίου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.