Επικαιροτητα

Χαρδαλιάς: "Ισχυρή σύσταση" για self test προς ταξιδιώτες

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν ανακοίνωσε, ουσιαστικά, κάποια σημαντική αλλαγή στα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα

Πλην της εστίασης, όπου ήταν ήδη γνωστό πως θ' ανακοινωθούν αυστηρότερες οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις μετακινήσεις δεν αλλάζουν- ούτε για τα νησιά, ούτε για την ηπειρωτική χώρα.

Απλά, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως γίνεται "αυστηρή σύσταση" σε όσους ταξιδεύουν από και προς νησιά, να διενεργούν αυτοδιαγνωστικά τεστ. Παραδέχθηκε πως έγινε συζήτηση στην επιτροπή σχετικά με την επιβολή υποχρεωτικού rapid test για τους ανεμβολίαστους και κατά την επιστροφή τους. Ωστόσο, όπως είπε, θα πρέπει να διερευνηθεί το κατά πόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα στα νησιά.

Κατά τα λοιπά, πολλά μέτρα βρίσκονται υπό "διαβούλευση", όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και η πιθανή υιοθέτησή τους θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Να σημειώσουμε πως η Αργολίδα "ανέβηκε" επίπεδο και είναι πλέον "κίτρινή"- όπως και η Κορινθία.

Eίναι σαφές πως, παρά την αριθμητική αύξηση των κρουσμάτων, η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς- κυρίως λόγω τουρισμού-, καθώς, προς ώρας, δεν επιβαρύνεται το Ε.Σ.Υ. λόγω και του χαμηλού μέσου όρου ηλικίας των νέων κρουσμάτων.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.