Επικαιροτητα

Χαρδαλιάς: "Δεν πιεζόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν κάνουμε πίσω"

Η ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας.

Υποχρεωτικός διπλός έλεγχος κάθε εβδομάδα σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο χώρο του τουρισμού, ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά. Θα προβλέπεται ένα υποχρεωτικό self test και ένα rapid.

Η κ. Παπαευαγγέλου εστίασε στην επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες, καθώς, όπως ανέφερε, στην ηλικιακή ομάδα 40-60 ετών το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι μόλις 65% και πρόκειται για τους "γονείς των παιδιών που θα γυρίσουν από τα νησιά με τον ιό στα σακίδιά τους".

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε πως υπάρχει αύξηση του ιικού φορτίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη- όπως προκύπτει από την εξέταση των λυμάτων-, αλλά και ύφεση της αύξησης των νέων κρουσμάτων. Η επιβάρυνση δε στο Ε.Σ.Υ. δεν είναι, προς ώρας, σημαντική, καθώς ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας της πλειοψηφίας των νέων κρουσμάτων, καθιστά λιγότερες τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά από περιοχές που "ανέβηκαν" επίπεδο επιδημιολογικής επιτήρησης, μεταξύ αυτών και η Λακωνία ("κίτρινο"), παρότι η τελευταία αυτή έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Τέλος, όσον αφορά τη Μύκονο, παραμένουν τα μέτρα περιορισμού στη νυχτερινή διασκέδαση μέχρι τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου, όταν και θα υπάρξει επαναξιολόγηση της κατάστασης. Ο κ. Χαρδαλιάς, απαντώντας στην κριτική που ασκείται σχετικά με την περίπτωση αυτή, είπε, μεταξύ άλλων, πως "δεν πιεζόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν κάνουμε πίσω όταν πρέπει να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.