Επικαιροτητα

ΤΡΙΠΟΛΗ: Στο 3,47% η θετικότητα τη Δευτέρα

Αυτό που αποτελεί "κοινό μυστικό" στην Τρίπολη... αποκαλύφθηκε κατά τον τυχαίο διαγνωστικό έλεγχο!

Από τα πλέον επίσημα χείλη ακούμε καθημερινά για μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, αλλά και στην Π.Ε. Αρκαδίας, λόγω της μετάλλαξης "Δέλτα".

Πλέον αυτό καταγράφεται και κατά τη διαδικασία των rapid test που διενεργούνται καθημερινά. Ο ΕΟΔΥ το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουλίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις τυχαίες δωρεάν δειγματοληψίες που έγιναν το προηγούμενο 24ωρο με τα νούμερα πλέον να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Πιο συγκεκριμένα μεταξύ των 173 τεστ που έγιναν χθες, μόνο στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, βρέθηκαν συνολικά 6 (!) θετικά με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται στο υψηλό όσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα 3,47%.

Για να καταλάβετε το πως έχει η κατάσταση η θετικότητα στα χθεσινά τεστ σε όλη τη χώρα κυμάνθηκε στο 2,67%, δείγμα ότι η διασπορά του ιού στην πόλη μας κινείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Ειδικότερα ο ΕΟΔΥ γνωστοποίησε για τα χθεσινά τεστ στην πλατεία Αγίου Βασιλείου ότι:

ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
173 rapid test με 6 θετικά (3.47%) αφορούν σε 5 άνδρες και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 31 έτη

Σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 124 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 64 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 26.495 rapid test και ανευρέθηκαν 707 θετικά (2.67%). Από τις 707 περιπτώσεις, οι 354 αφορούν άνδρες και οι 353 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 28.35 έτη.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.