Επικαιροτητα

Υπ. Εργασίας: Υψηλότερες συντάξεις με το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, το νομοσχέδιο «ασφαλιστική μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» εισάγεται προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής και θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές.

Το υπουργείο Εργασίας τονίζει σχετικά σε ενημερωτικό του σημείωμα ότι όπως το υποδηλώνει και το όνομά του, η μεταρρύθμιση του συστήματος Επικουρικής Ασφάλισης είναι μια μεταρρύθμιση για τους νέους, που επιχειρεί να ανατρέψει την πεποίθηση των περισσοτέρων ότι «δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ακολουθεί επιτυχημένα μοντέλα που εφαρμόζονται εδώ και αρκετές δεκαετίες σε ευρωπαϊκές χώρες και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σημαντικά υψηλότερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους ασφαλισμένους, χωρίς να επηρεάζονται ούτε οι παλιοί ασφαλισμένοι, οι νέοι συνταξιούχοι.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.