Επικαιροτητα

Ν. Κυνουρία: Μέτρα εξοικονόμησης νερού

Οδηγίες προς το καταναλωτικό κοινό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο αυτόματο σύστημα παρακολούθησης του Δήμου, εμφανίζεται αυξημένη κατανάλωση νερού στις περιοχές Τ.Κ Πουλίθρων και Τ.Κ Πραγματευτής, που σε συνδυασμό με τη μειωμένη παροχή των γεωτρήσεων, είναι ενδεχόμενο να οδηγήσουν σε φαινόμενα λειψυδρίας στις περιοχές αυτές του Δήμου.

Έτσι είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα εξοικονόμησης νερού.

Περιοριζόμαστε στα απολύτως απαραίτητα ποτίσματα στους κήπους. Χρησιμοποιούμε ποτιστήρι για τα φυτά σε γλάστρες, ποτίζουμε τους κήπους τις πρωινές ή βραδινές ώρες, με την ελάχιστη δυνατή ποσότητα νερού, εγκαθιστούμε συστήματα εξοικονόμησης νερού.

- Δεν ποτίζουμε από το δίκτυο ύδρευσης αγροτικές καλλιέργειες

- Δεν γεμίζουμε τις πισίνες από το δίκτυο ύδρευσης

- Δεν πλένουμε με το λάστιχο βεράντες, αυλές, δρόμους και αυτοκίνητα. Αρκούν λίγοι κουβάδες νερό

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας τονίζει:

Αν δεν εφαρμόσουμε όλοι τα παραπάνω μέτρα, θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να μην έχουμε νερό. Οποιαδήποτε αύξηση της κατανάλωσης μπορεί να οδηγήσει σε διακοπές της παροχής λόγω ανεπάρκειας νερού.

Η υπερβολική κατανάλωση νερού είναι παράβαση του κανονισμού ύδρευσης και θα επιφέρει στους παραβάτες τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.