Επικαιροτητα

ΤΡΙΠΟΛΗ: 500 υπογραφές κατά της μονάδας στο Αθήναιο

Καθολική άρνηση των κατοίκων στην εγκατάσταση ρυπογόνους μονάδας.

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα.

Οι κάτοικοι και φορείς της ευρύτερης περιοχής της Δημοτική Ενότητας Βαλτετσίου λέμε καθολικά όχι στους σχεδιασμούς για μετατροπή του τόπου μας σε περιοχή άσκησης κάθε είδους ρυπογόνων δραστηριοτήτων.

Είμαστε καθολικά αντίθετοι στη μετεγκατάσταση στο Αθήναιο δίπλα στο σκουπιδοεργοστάσιο της ΤΕΡΝΑ, της μονάδας παραγωγής ζωοτροφών από ζωικά υπολείμματα που έδιωξαν από τον τόπο τους οι κάτοικοι των Λεχαινών.

Από τη μέρα που έγινε γνωστή η απειλή, με συχνές συγκεντρώσεις, καθημερινές επαφές και συζητήσεις, ενισχύουμε την ενότητα μας και διευρύνουμε συνεχώς το μέτωπο αγώνα αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί το έγκλημα που επιχειρείται στον τόπο μας και να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση καμίας άλλης ρυπογόνους μονάδας.

Συσπειρωμένοι στο αγωνιστικό πλαίσιο που συλλογικά διαμορφώσαμε στις 14 Ιουνίου οργανωνόμαστε σε ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να επιλυθούν τα αιτήματα που καθόρισε με το ψήφισμα της η μεγάλη συγκέντρωση μας έξω από το εργοστάσιο στις 19 Ιουνίου 2021.

Η Επιτροπή Αγώνα κατέθεσε σήμερα στη Δημοτική Αρχή Τρίπολης τις πρώτες 500 υπογραφές των κατοίκων στο πλαίσιο πάλης που έχει καθοριστεί, για να τις αξιοποιήσει με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26-5-2021 που απέρριψε ομόφωνα τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εν λόγω μονάδας.

Θεωρούμε θετικές τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που απέρριψαν την εγκατάσταση της ρυπογόνους μονάδας στον τόπο μας και ανέλαβαν το νομικό και δικαστικό κόστος.

Είναι ουσιαστική η εντολή του Περιφερειάρχη για πάγωμα των διαδικασιών αδειοδότησης της μονάδας.

Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι διεργασίες και οι μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο συνεχίζονται.

Γι’ αυτό επιμένουμε σε συνάντηση με την Περιφερειακή Αρχή που έχει και τις επαφές με το Υπουργείο για να συζητήσουμε τις παρά πέρα ενέργειες για την οριστική απόρριψη της άδειας λειτουργίας.

Τον αγώνα μας στηρίζουν με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, συντοπίτκα σωματεία, αγροτικοί, πολιτιστικοί και άλλοι σύλλογοι.

Δεν πρόκειται να γίνουμε η χαβούζα της Πελοποννήσου.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα

Γούργαρης Βαγγέλης
Δημόπουλος Σπύρος
Κοτσίρος Νίκος
Τσάγκαρης Νίκος
Τσελάς Νίκος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.