Επικαιροτητα

Νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις 2021

Παράταση έως και τις 15 Σεπτεμβρίου για ην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2020 φυσικών και νομικών προσώπων αποφάσισε, όπως αναμενόταν, το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις κρίνεται επιβεβλημένη, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, αλλά και των ειδικών καταστάσεων που προέκυψαν σε ορισμένες περιοχές της χώρας από τις φυσικές καταστροφές.

Σε ό,τι αφορά τις προθεσμίες καταβολής του φόρου δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό που ήδη υπήρχε.

Πιο συγκεκριμένα:

Δύο δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη 17η Σεπτεμβρίου.

Έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός.

Τους επόμενους μήνες, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μια δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται.

Δεν θα ισχύει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του συνολικού φόρου που θα προκύψει. Αυτό ίσχυε για δηλώσεις που θα υποβάλλονταν έως το τέλος Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία έπρεπε να γίνει η εξόφληση του φόρου.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.