Επικαιροτητα

Διπλή αύξηση στους μισθούς το 2022

Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%, που θα ισχύσει και νέα αύξηση μισθών λόγω της διατήρησης των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών προβλέπεται από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Ειδικότερα προβλέπεται εκτός από τη μικρή αύξηση των κατώτατων αποδοχών κατά 2% (από τα 650 στα 663 ευρώ) που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2022, αλλά και από το πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης, θα υπάρξει και νέα αύξηση μισθών λόγω της διατήρησης των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες για εργοδότες και εργαζομένους. Ετσι, οι εισφορές θα παραμείνουν και το 2022 στο 20% για κύρια σύνταξη, 7,10% υπέρ υγείας, 6,5% για επικουρική ασφάλιση και 3,06% για ανεργία και άλλους συνεισπραττόμενους κλάδους υπέρ ΟΑΕΔ. Δηλαδή, το συνολικό ποσοστό των εισφορών διαμορφώνεται στο 36,66% (από 40,56%). Η μείωση επιμερίζεται σε 1,79 ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη και 1,21 ποσοστιαίες μονάδες για τους εργαζομένους, περιορίζοντας τη συνολική επιβάρυνσή τους. Αφορά δε τις εισφορές υπέρ τρίτων και δεν θίγει τις ανταποδοτικές εισφορές κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.