Επικαιροτητα

Tρίπολη: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο του 15χρονου

Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα αίτια θανάτου του άτυχου εφήβου

Η υπόθεση έχει δημιουργήσει αίσθηση στην τοπική κοινωνία, ενώ οι ισχυρισμοί πως ο θανών είχε κάνει εμβόλιο την περασμένη Παρασκευή- 10/9/2021-, δεν επιβεβαιώνονται από τους αρμόδιους. 

Ωστόσο, συγκεκριμένα πρόσωπα και ΜΜΕ τα οποία εγείρουν, θα μπορούσαμε να πούμε, "ενστάσεις" όσον αφορά όχι μόνο τον εμβολιασμό των ανηλίκων αλλά συνολικά απέναντι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, αναφέρονται σε "καταγγελίες", χωρίς να προσδιορίζεται από που ακριβώς προέρχονται, με ποια στοιχεία και τι αφορούν, από νομικής πλευράς.

Το παραπάνω γεγονός που, σε πολλές περιπτώσεις, έχει προκαλέσει "ζημιά" στην πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, αποτελεί έναν επιπρόσθετο λόγο ώστε οι αρμόδιες αρχές να δημοσιοποιήσουν, όσο γίνεται ταχύτερα, και με απόλυτη διαφάνεια, το σχετικό ιατροδικαστικό πόρισμα.

Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τη νομοθεσία και προϋπάρχουσες δικαστικές αποφάσεις, εάν, μετά το πέρας της ιατροδικαστικής εξέτασης, διαπιστωθεί πως υφίστανται σοβαρές ενδείξεις περί πρόκλησης θανάτου από οιοδήποτε φαρμακευτικό προϊόν, οι θιγόμενοι- η οικογένεια, δηλαδή-, δύνανται να κινήσουν διαδικασία για να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα και ν' αναζητηθούν οι, τυχόν, υπεύθυνοι.

Συνακόλουθα, στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον ο εμβολιασμός στους ανηλίκους δεν είναι υποχρεωτικός, το Ελληνικό Κράτος δεν φέρει νομική ευθύνη. Παρ΄ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί ν' αποδοθεί ο οιοσδήποτε θάνατος σε οιοδήποτε αίτιο, εάν αυτό δεν αποδεικνύεται μέσω του σχετικού ιατροδικαστικού πορίσματος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.