Επικαιροτητα

Βόμβα από τη Νομική: Εξ' αποστάσεως και όχι δια ζώσης τα μαθήματα

Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολών

Μετά από ενάμιση χρόνο, τα μαθήματα στα πανεπιστήμια αναμένεται να ξεκινήσουν δια ζώσης στις 4 Οκτωβρίου, με τις πρυτανικές αρχές και τους καθηγητές να διατυπώνουν ενστάσεις για τον τρόπο επαναλειτουργίας των ΑΕΙ.

Ο προβληματισμός που υπάρχει είναι το πώς και από ποιους θα γίνεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών για την είσοδο στα πανεπιστήμια, αλλά και πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός στα αμφιθέατρα.

Με μαθήματα εξ αποστάσεως θα ξεκινήσουν και φέτος τα περισσότερα πανεπιστήμια

Μπορεί το υπουργείο Παιδείας να επιθυμεί τα μαθήματα το νέο ακαδημαϊκό έτος να γίνουν δια ζώσης ωστόσο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική καθώς στις περισσότερες σχολές αυτό φαντάζει αδύνατο εξαιτίας των μέτρων που θα πρέπει να τηρηθούν κατά της πανδημίας της Covid-19.

Ήδη η Νομική Σχολή Αθηνών αποφάσισε μέσω συνέλευσης που πραγματοποίησε, ότι θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες τα μαθήματα εξ αποστάσεως με δεδομένο ότι τα αμφιθέατρα δεν μπορούν να χωρέσουν όλους τους φοιτητές από τη στιγμή που θα πρέπει να τηρείται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ τους. Εάν από την άλλη «σπάσουν» τους φοιτητές σε περισσότερες αίθουσες, προφανώς και δεν μπορεί να κάνει έτσι μάθημα ο καθηγητής.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.