Επικαιροτητα

Κατατίθενται οι φάκελοι για το τρένο στην Πελοπόννησο

Αφορούν την επαναλειτουργία στο τμήμα Κόρινθος-Ναύπλιο. Σε πολύ καλό δρόμο και η ενεργοποίηση της γραμμής Αργος-Τρίπολη-Καλαμάτα.

Ευρεία σύσκεψη με τη διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ είχε χθες, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με θέμα την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο.

Στην εν λόγω σύσκεψη, από την πλευρά του Οργανισμού συμμετείχαν ο πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Σπύρος Πατέρας, ο αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου και εκτελεστικό μέλος Θανάσης Κοτταράς καθώς και τεχνικά στελέχη, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας μαζί με τον περιφερειάρχη μετείχαν επίσης στελέχη της ΕΥΔΕΠ (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος) της Περιφέρειας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Τη σύσκεψη, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, απασχόλησε η κατάρτιση των φακέλων του εν λόγω έργου οι οποίοι θα υποβληθούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι έγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με την επανενεργοποίηση της γραμμής Ανδρίτσα (Αργος) – Καλαμάτα, για την οποία υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις οι οποίες -στο πλαίσιο των δράσεων που επιδοτούνται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης- έχουν εκφράσει την πρόθεση να επενδύσουν στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Αλλά και από την πλευρά του ΟΣΕ, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, εκφράστηκε καλή διάθεση ως προς την εν λόγω προοπτική, εκτιμώντας ότι η υπόθεση αυτή “δείχνει να έχει μπει σε έναν δρόμο, καθώς η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Ναύπλιο συνδέεται με την επανενεργοποίηση της γραμμής Αργος – Καλαμάτα”.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.