Επικαιροτητα

ΟΑΕΔ: Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Μεγάλες ανατροπές και αλλαγές ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας.

Όλα θα αλλάξουν από ότι φαίνεται στο επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ. Η μορφή του, η κατεύθυνσή του, το ύψος του, αλλά και η επιλογή των τελικών δικαιούχων – ανέργων, θα αποτελούν πολύ σύντομα μια εντελώς καινούργια συνθήκη.

Η αποκάλυψη έγινε από τον ίδιο τον ΟΑΕΔ στην ειδική έκδοση που ετοίμασε ο Οργανισμός, ενόψει ΔΕΘ, υπάρχει ειδική αναφορά στο «νέο» επίδομα ανεργίας.

Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

Το βασικό σενάριο το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας προβλέπει κλιμακωτή καταβολή του επιδόματος ανεργίας και υποχρεωτική ένταξη των δικαιούχων του σε πρόγραμμα κατάρτισης.

Έως τώρα, το επίδομα ανεργίας είναι σταθερό για έως 12 μήνες, ενώ οι δικαιούχοι του δεν έχουν καμία υποχρέωση να καταρτιστούν παράλληλα.

Η σχετική υπό επεξεργασία διάταξη θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζει το υπ. Εργασίας για το ερχόμενο φθινόπωρο και το οποίο θα αφορά συνολικά την κατάρτιση.

Την ίδια ώρα, από τα 3,1 δισ. ευρώ, τα οποία έχει “εγγράψει” η κυβέρνηση συνολικά για την ενίσχυση της νέας απασχόλησης τα επόμενα χρόνια, το 1 δισ. ευρώ θα αφορούν αποκλειστικά την κατάρτιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.