Επικαιροτητα

Έρχονται ριζικές αλλαγές στα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Τι αλλάζει στην κατάρτιση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για πάνω από 65.000 ωφελούμενους

Ριζικές αλλαγές στα πρόγραμμα κατάρτισης σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών στο σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ με κύριο στόχο την αξιολόγηση και την πιστοποίηση τόσο των παρόχων της κατάρτισης όσο και των καταρτιζομένων.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη το αμέσως επόμενο διάστημα θα αξιοποιηθούν πόροι τόσο του Ταμείου Ανάκαμψης όσο και του τρέχοντος και του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να ανέβει η επίδοση της Ελλάδας στο λεγόμενο skills matching, δηλαδή την αντιστοίχιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας. Ειδικότερα έχει εξασφαλιστεί 1 δισ ευρώ για 500.000 ωφελούμενους.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.