Επικαιροτητα

Ο Γ. Τρουπής για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας

Φωτογραφία: www.uhc.gr

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας παρουσιάζει τη νέα δράση "Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας". 

Για τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας με στόχο τη στήριξη και ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και την τόνωση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, μιλά ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Τρουπής, στο site της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ο κ. Τρουπής αναφέρεται μεταξύ άλλων στη νέα δράση του Επιμελητηρίου "Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας" που αφορά σε μια πλατφόρμα Destination Management Organization με αντικείμενο τη διαχείριση και προώθηση ενός τουριστικού προορισμού, την παροχή πληροφοριών και τη συνολική υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στο site της ΚΕΕΕ:

Στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την επιχειρηματικότητα την αντιμετωπίζουμε ως τρόπο ζωής και όχι ως δουλειά.

Και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις πρωτοβουλίες μας που τις συνεχίζουμε με πείσμα απέναντι στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στην πανδημία του covid.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ανέλαβε ουσιαστικούς ρόλους για την στήριξη της επιχειρηματικότητας, εν μέσω πανδημίας, με δράσεις όπως: δωρεάν προβολή των e-shops της Αρκαδίας, καμπάνια για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, έρευνα για την αποτύπωση του κλίματος στην αγορά της Αρκαδίας και παράλληλα αποτίμηση της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού, συμμετοχή των μελών μας σε μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, αναβάθμιση και εμπλουτισμό με δωρεάν Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες στα μέλη μας μέσα από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Η πανδημία δεν στάθηκε εμπόδιο, να πάρει σάρκα και οστά το πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τη δημιουργία συνεδριακού – εκθεσιακού κέντρου στην Αρκαδία.  Η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΣΔΑΜ ( Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης) και της ΔΕΘ- HELEXPO σκιαγραφεί το αναγκαίο πλαίσιο συνεργειών και ευρύτατων συνεργασιών μέσα από το οποίο θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτό το εγχείρημα.

Δεν θα παραλείψουμε φυσικά την καμπάνια για την προβολή του Νομού μας σε όλον τον κόσμο με το διαφημιστικό video που δημιουργήσαμε «This is Arcadia».

Ο σχεδιασμός μας για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη καθότι τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Μέσα στον σχεδιασμό μας συμπεριλαμβάνεται και η νέα δράση μας «Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας» που αφορά σε μια πλατφόρμα Destination Management Organization με αντικείμενο τη διαχείριση και προώθηση ενός τουριστικού προορισμού, την παροχή πληροφοριών και τη συνολική υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Βασική προϋπόθεση είναι η συμμετοχή και η συνέργεια όλων των κλάδων της επιχειρηματικότητας.

Στο Επιμελητήριο προσπαθούμε παντοιοτρόπως να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα να βγει από το τέλμα και η τουριστική βιομηχανία, που περιλαμβάνει όλους τους τομείς της οικονομίας, παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στη διαμόρφωση του εισοδήματος σε όλους τους κλάδους της επιχειρηματικότητας.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.